Bosanski čokoladni lokumi

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Bosanski čokoladni lokumi

Sastojci

Maragarin:
250 grama
Ulje:
2 šoljice
Pavlaka:
2 kašike
Šećer u prahu:
150 grama
Prašak za pecivo:
1 prstohvat
Čokolada za kuhanje:
100 grama
Kokos:
100 grama
Mljeveni orasi:
100 grama

Instrukcije

  1. Margarin omekšati, zatim dodati ulje, šećer i pavlaku, to sve zajedno izmiksati.

  2. Dodati brasno po potrebi toliko da se mogu praviti loptice.

  3. Praviti loptice i razvaljati ih rukom na tabli, zatim sjeći koso lokume.

  4. Rernu zagrijati na 200 stepeni, kada se ubace smanjiti na 150 stepeni i peći 15 min.

  5. Zatim smanjiti na 100 stepeni i tako peci 30 min.

  6. Glazura: čokoladu, jednu kašiku ulja, 3 kašike margarina, pola solje mlijeka i 1 kašiku šećera staviti da se lagano otopi.

  7. Lokume valjati u glazuru zatim po zelji u orahe ili kokos.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.