Hljeb sa bananom i tikvicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Hljeb sa bananom i tikvicama

Sastojci

Jaja:
4 komada
Šećer:
2 šolje
Ulje:
1 šolja
Pire od banana:
1 šolja
Brašno:
3 šolje
Prašak za pecivo:
3/2 kasicica
Cimet:
3/2 kasicica
Sol:
1 kašičica
Tikvice:
3/2 solja
Nasjeckani orasi:
1 šolja

Instrukcije

  1. U većoj zdjeli dobro umutite jaja, šećer, ulje i pire od banana.

  2. Pomiješajte u drugoj zdjeli brašno sa praškom za pecivo, sodom, cimetom i soli.

  3. Prespite smjesu s brašnom u zdjelu s jajima i dobro umutite.

  4. Umiješajte tikvice i orahe.

  5. Prespite dobivenu smjesu u podmazanu posudu za pečenje i pecite 50 minuta na temperaturi od 170 °C.

  6. Ostavite da se ohladi a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.