Pečene gljive punjene sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Pečene gljive punjene sirom

Sastojci

Gljive:
12 komada
Ulje:
1 kašika
Bijeli luk:
1 kašika
Krem sir:
250 grama
Parmezan:
65 grama
Biber:
1/4 kašičice
Luk u prahu:
1/4 kašičice
Mljevena paprika:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Gljive očistite, pažljivo odstranite njihove stabljike(drške)i izdrobite ih.

  2. U tavu sa zagrijanim uljem dodajte izdrobljene stabljike i i bijeli luk.

  3. Pržite dok tekućina ne ispari, pazeći da ne izgori luk.

  4. Ostavite na stranu da se ohladi, pa dodajte krem sir, parmezan, biber, luk u prahu i papriku.

  5. Smjesa bi trebala biti vrlo gusta.

  6. Svaku gljivu napunite ovom smjesom, pa ih poredajte na pleh za pečenje premazana uljem.

  7. Pecite 20 minuta na 175°C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.