Savjeti za posluživanje sira
Kada je u pitanju posluživanje sira, najčešće se poslužuju tri do pet vrsta, zavisno od toga za koliku grupu ljudi […]
Kako odstraniti natrij iz konzerviranog povrća
Ispiranjem vodom povrća iz konzerve možete odstraniti natrij, ali djelimično. Teško je, zapravo, i znati koliko tačno. Stručnjaci smatraju da […]
Napravite sok bogat vlaknima
Vlakna su neophodna za dobru probavu, vitku liniju i cjelokupno zdravlje ljudskog tijela, pa zašto ne biste u vašoj kuhinji […]
Kako napraviti kremasti umak od špinata
Dodavanjem isjeckanog špinata, brzo i jednostavno ćete obogatiti okus klasičnog umaka od kiselog vrhnja. Umak od špinata i vrhnja ide […]
Kako napraviti ćufte bez mesa
Ako niste ljubitelj faširanog mesa ili iz nekog razloga ne smijete jesti ovu vrstu namirnice, a ipak biste voljeli da […]
Kako napraviti voćni napitak za jačanje imuniteta
Da bi vaše tijelo bilo otporno na različita oboljenja i viruse sa kojima se svakodnevno, a najčešće u vrijeme zimskih […]
Brzo i jednostavno napravite domaći sok od jagoda
Napitak od jagoda, uz aromu i okus jabuke ne samo da će vam pružiti osvježenje, nego će vas opskrbiti i […]
Kako napraviti sok od mente
Sok od mente, temelj za osvježavajuća pića, u indijskoj kuhinji je poznat kao Pudina. Sok je sličan onom od limete […]
U koje svrhe iskoristiti listove mente
Menta se od davnina koristi kao aromatični dodatak toplim napitcima za hladne, zimske dane, a mnoge vrste koriste se u […]
Da li poklopac na šerpi pomaže da se umak brže zgusne
Poklopac na šerpi je koristan kada želite kuhati nešto s vlažnom toplinom, kao kada kuhate povrće na pari ili dinstate […]
Zdraviji način kuhanja tjestenine
Zdrave metode kuhanja, koje podrazumijevaju zadržavanje više korisnih nutrijenata u namirnicama, uvijek su dobra opcija za cjelokupno zdravlje vašeg tijela […]
Na koje sve načine možete konzumirati smokve
Prije jela ili kuhanja smokava, operite ih u hladnoj vodi, a zatim nježno uklonite njihove stabljike. Smokve se mogu konzumirati […]