Dinstanje mesa podrazumijeva lagano kuhanje ove namirnice u tekućini dok ne omekša, a posebno su ukusni mesni odresci kada se izdinstaju, jer dobiju vrlo mekanu teksturu i prijatan okus.
Pomiješajte maslinovo ulje, sol, biber i ostale začine po vašem izboru, pa potopite odrezak u ovu marinadu.
Poklopite posudu sa odreskom i ostavite u frižider da prenoći.
U tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte meso.
Pržite meso na umjerenoj temperaturi 5-10 minuta uz povremeno prevrtanje, dok ne dobije smeđkastu boju s obje strane.
U posebnoj šerpi, na zagrijano ulje stavite isjeckani crveni i bijeli luk, pa pržite dok ne omekšaju.
Dodajte 600 ml goveđe supe (od goveđe kocke za supu) i kuhajte 5-6 minuta.
Stavite u šerpu i odreske, pa ostavite da krčkaju na umjerenoj temperaturi 60-90 minuta.
Povremeno ih prevrnite kako se ne bi zalijepili za dno posude.