Možda vam se čini da je senf teško napraviti, ali ako to budete radili prateći savjete u nastavku teksta, shvatit ćete da je vrlo jednostavno. Iako je tradicionalni žuti senf najčešći izbor, dodavanje različitih začina i aroma može značajno poboljšati njegov okus, pa zašto ne biste eksperimentisali sa različitim sastojcima kako biste dobili najbolju kombinaciju. Naprimjer, med će mu dati slađi, a ocat kiselkastiji okus, zavisno od toga koji okus najviše preferirate.
Da biste napravili obični senf počnite dodavanjem nekoliko kašika limunovog soka u jednu šolju vode.
Ovoj mješavini dodajte 6 kašika sjemenki gorušice, pa ostavite da prenoći.
Nakon što prenoći, mješavinu stavite u procesor za hranu.
Dodajte pola šolje brašna, nekoliko češanja bijelog luka (zavisno od toga koliko volite njegov okus), te po jednu kašiku soli, šećera u prahu i kurkume.
Miksajte oko tri minute, a ako želite drukčiju aromu dodajte med, ocat ili neki drugi sastojak po želji.