Kandirano voće može vam poslužiti kao odlična dekoracija za torte, a u nastavku saznajte kako da ga napravite u vašoj kuhinji.
Prije svega izaberite zrelo voće, pa ga izrežite na kolutove ili manje komade.
U jednoj od kuhinjskih posuda skuhajte vodu pomiješanu sa šećerom ( za 500 gr voća koristite 250 gr šećera i 200 ml vode).
Izrezano voće prelijte ovom tečnošću, pazeći da bude potpuno potopljeno, a zatim poklopite posudu.
Ostavite da voće u toj posudi prenoći.
Nakon što prenoći, procijedite voće, a u preostalu tečnost dodajte još 60 gr šećera.
Stavite na vatru da prokuha, pa ponovite isti postupak, ostavljajući voće ponovo da prenoći u toj tečnosti.
Ponovite isti postupak još tri puta, dodajući svaki put po 60 gr šećera.
Posljednjeg dana, iscijedite voće, dodajte 100 gr šećera u sirup, prokuhajte, stavite voće u sirup i ostavite da krčka 3 minute.
Skinite s vatre i ostavite da se suši.
Osušeno voće čuvajte u čvrsto zatvorenoj posudi na tamnom i hladnom mjestu.