Voće bi trebalo biti sastavni dio vaše svakodnevne ishrane, jer sadrži esencijalne nutrijente kao što su vitamin C, kalij, vlakana i folnu kiselinu. Svi navedeni nutrijenti od vitalnog su značaja za održavanje vašeg cjelokupnog zdravlja, što podrazumijeva i smanjenje rizika od nekih hroničnih bolesti. Nedostatak voća je taj što, kada se izreže, brzo počinje da gubi svoju svježinu i zbog izlaganja kisiku postaje smeđkasto. U nastavku saznajte kako da to spriječite i održite narezano voće duže svježim.
Stavite jednu kašiku limunovog soka i jednu čašu vode u posudu, a zatim dodajte i narezano voće.
Čuvajte voće potpuno potopljeno u toj tečnosti 4-5 minuta.
Procijedite tečnost, pa voće stavite u plastičnu vrećicu.
Čvrsto ju zatvorite, ostavljajući što manje zraka u njoj.
Ostavite vrećicu s voćem u frižider, gdje može ostati svježe do tri dana.