Avokado hljeb

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Avokado hljeb

Sastojci

Jaja:
1 komad
Pire od avokada:
1/2 šolje
Vrhnje:
1/2 šolje
Orasi:
1 šolja
Bršno:
2 šolje
Šećer:
3/4 šolje
Soda:
1/2 kašičice
Prašak za pecivo:
1/2 kašičice
Sol:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Pomiješajte jaje, pire od avokada, vrhnje i orahe.

  2. U drugu zdjelu dodajte brašno, sodu, prašak za pecivo i sol.

  3. Prespite smjesu s brašnom u smjesu s avokadom. Miješajte tek toliko da brašno postane vlažno.

  4. Stavite smjesu u podmazanu posudu za pečenje, prekrivenu alumunijskom folijom koja je također podmazana.

  5. Stavite u pećnicu i pecite 60 minuta na temperaturi od 170 °C.

  6. Izvadite hljeb pećnice i iz posude u kojoj ste pekli hljeb.

  7. Odstranite foliju, ostavite da se ohladi a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.