Azijska salata od piletine i tjestenine
Sastojci
Instrukcije
Tjesteninu staviti u proključalu, slanu vodu i kuhati 8 do 10 minuta.
Kada se skuha, iscijediti je i u većoj posudi pomiješati sa skuhanom piletinom.
U većoj šerpi zagrijati 1 kašiku ulja, dodati mrkvu i malo soli, pa kuhati 3 do 5 minuta.
Izvaditi mrkvu i pomiješati je sa tjesteninom i piletinom.
U šerpu u kojoj se kuhala mrkva dodati 2 kašike ulja, gljive i malo soli, pa kuhati 5 minuta.
I gljive staviti u posudu sa tjesteninom.
Staviti još 2 kašike ulja u šerpu, dodati brokulu, karfiol, luk, malo soli i 60 ml vode.
Sastojke izmiješati i kuhati 5 do 10 minuta uz povremeno miješanje.
Izvaditi povrće iz šerpe rešetkastom kašikom i pomiješati sa tjesteninom i drugim sastojcima.
Smjesi dodati sezamovo ulje i soja sos za poboljšanje okusa, pa poslužiti jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.