Azijsko goveđe varivo
Sastojci
Instrukcije
Brašno staviti u tanjir, dodati sol i biber, pa pomiješati.
Govedinu uvaljati u začinjeno brašno.
U tavi, na zagrijanom maslinovom ulju, pržiti govedinu po 3 minute s obje strane, dok ne dobije smeđu boju.
U posebnoj posudi propržiti luk, dodati isjeckanu mrkvu i kuhati 5-6 minuta.
Umiješati anis i đumbir, zatim dodati govedinu, supu, brendi i paradajz sos.
Posudu poklopiti i smjesu kuhati 90 minuta na umjerenoj temperaturi.
U međuvremenu skuhati mahune, pa ih pomiješati sa skuhanim goveđim varivom.
Jelo poslužiti sa skuhanom rižom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.