Azijsko goveđe varivo

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 30 minuta
Azijsko goveđe varivo

Sastojci

Brašno:
2 kašike
Govedina:
3/2 kilogram
Maslinovo ulje:
2 kašike
Luk:
1 glavica
Mrkva:
3 komada
Đumbir:
1 komad
Goveđa supa:
500 mililitara
Brandy:
125 mililitara
Paradajz sos:
90 mililitara
Zelene mahune:
300 grama
Zvjezdasti anis:
4 komada
Riža:
100 grama

Instrukcije

  1. Brašno staviti u tanjir, dodati sol i biber, pa pomiješati.

  2. Govedinu uvaljati u začinjeno brašno.

  3. U tavi, na zagrijanom maslinovom ulju, pržiti govedinu po 3 minute s obje strane, dok ne dobije smeđu boju.

  4. U posebnoj posudi propržiti luk, dodati isjeckanu mrkvu i kuhati 5-6 minuta.

  5. Umiješati anis i đumbir, zatim dodati govedinu, supu, brendi i paradajz sos.

  6. Posudu poklopiti i smjesu kuhati 90 minuta na umjerenoj temperaturi.

  7. U međuvremenu skuhati mahune, pa ih pomiješati sa skuhanim goveđim varivom.

  8. Jelo poslužiti sa skuhanom rižom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.