Banana puding
Sastojci
Instrukcije
Stavite banane, žumanjke, šećer, gustin, vanilu i mlijeko u blender i miksajte dok ne postane glatko.
Prebacite smjesu u šerpu i kuhajte na srednjoj vatri, stalno miješajući, oko 8-10 minuta dok ne postane gusta.
Izlijte smjesu u posudu otpornu na toplotu, pokrijte i ostavite da se hladi najmanje 4 sata.
Za posluživanje, u čašu za posluživanje stavite nekoliko kašika pudinga. Dodajte jedan sloj vanilla keksića, zatim šlag. Ponovite postupak.
Poslužite odmah ili ostavite u frižideru do 4 sata prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.