Banana hljeb

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Banana hljeb

Sastojci

Brašno:
3/2 solja
Prašak za pecivo:
1 kašičica
Soda bikarbona:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Cimet:
1 kašičica
Šećer:
150 grama
Istopljeni maslac:
55 grama
Bijelance:
1 komad
Žumance:
1 komad
Banane:
2 komada
Vrhnje:
125 mililitara
Vanila ekstrakt:
1/2 kašičice
Čokolada:
60 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C, a dno 23 cm duge tave obložite sa pergament papirom.

  2. U zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i cimet. Miješajte i dodajte šećer.

  3. U većoj zdjeli pomiješajte maslac, jaja, bananu, kiselo vrhnje, vanilla ekstrakt.

  4. Pomiješajte dvije smjese i dodajte čokoladu.

  5. Miješajte dok nestanu tragovi brašna.

  6. Stavite smjesu u pripremljenu tavu i pecite 40 minuta ili dok ne bude pečena.

  7. Ostavite da se ohladi i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.