Banana kolač
Sastojci
Instrukcije
Priprema za koru:
U jednoj od vaših posuda za kuhanje umutite 6 jaja i 100 gr šećera, zatim dodajte 6 kašika brašna, 1 prašak za pecivo i 4 kašike vode, pa sve zajedno izmiksajte.
Nakon što izjednačite smjesu, prelijte je u pleh željenog oblika i pecite 20 minuta na temperaturi od 200 °C.
Fil:
2 pudinga od vanilije napraviti po uputama s vrećice, ali s 500 ml mlijeka, kako bi bio gušći od onog kojeg inače pravite.
Izmiksati 250 gr margarina sa 250 gr šećera, dodati u ohlađeni puding i sve zajedno umutiti.
Glazura:
Jednu čokoladu za kuhanje istopiti na 2 kašike ulja ili malo maslaca, dodati 2 kašike mlijeka i uz neprestano miješanje ove smjese dobit ćete čokoladni preljev.
Na koru koju ste prethodno ispekli premazati fil, poredati banane prepolovljene uzduž i preko njih čokoladni preljev.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.