Bataci u lisnatom tijestu

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 20 minuta
Bataci u lisnatom tijestu

Sastojci

Batci:
6 komada
Lisnato tijesto:
400 grama
Senf:
40 grama
Pileća kocka za supu:
1 komad
Jaje:
1 komad

Instrukcije

  1. U posudu za kuhanje staviti 1 l vode, dodati 1 pileću kocku i prokuhati.

  2. Odvojiti kožicu od bataka i staviti ih u proključalu vodu sa kockom.

  3. Batake kuhati dok ne omekšaju, pri čemu je potrebno paziti da se ne raspadnu.

  4. Skuhane batake ohladiti, premazati senfom i ostaviti do sljedećeg koraka.

  5. Lisnato tijesto razviti na debljinu od 3 do 4 mm, isjeći trake širine 2 cm i umotati batake.

  6. Pripremljene batake staviti u posudu za pečenje obloženu pergament papirom, premazati ih umućenim jajetom i peći 30 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.