Bataci u lisnatom tijestu
Sastojci
Instrukcije
U posudu za kuhanje staviti 1 l vode, dodati 1 pileću kocku i prokuhati.
Odvojiti kožicu od bataka i staviti ih u proključalu vodu sa kockom.
Batake kuhati dok ne omekšaju, pri čemu je potrebno paziti da se ne raspadnu.
Skuhane batake ohladiti, premazati senfom i ostaviti do sljedećeg koraka.
Lisnato tijesto razviti na debljinu od 3 do 4 mm, isjeći trake širine 2 cm i umotati batake.
Pripremljene batake staviti u posudu za pečenje obloženu pergament papirom, premazati ih umućenim jajetom i peći 30 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.