Bavarska torta od jabuka
Sastojci
Instrukcije
Izmiksajte maslac, 75 gr šećera, vaniliju i brašno.
Stavite smjesu u pleh dimenzija 23 cm i pritisnite rukom kako bi bila ravnomjerno raspoređena i pričvršćena za dno.
u manjoj posudi izmiksajte krem sir, 75 gr šećera, 1 jaje i vaniliju, pa premažite preko pripremljene kore u plehu.
U posebnoj posudi pomiješajte 75 gr šećera i pola kašikice cimeta.
Jabuke izrezane na kriške pospite mješavinom šećera i cimeta, pa poredajte na premazani fil.
Pecite 10 minuta na 230 °C, pa smanjite temperaturu na 200 °C i pecite još 25 minuta.
Pospite bademe po torti, vratite u rernu dok bademi ne dobiju smeđkastu boju, a jabuke omekšaju.
Nakon što se potpuno ohladi, poslužite tortu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.