Bečka šnicla
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Teleći but:
500 grama
Jaja:
2 komada
Prezla:
Po želji
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Mlijeko:
1 kašika
Brašno:
Po želji
Limun:
Po želji
Pomfrit:
Po želji
Instrukcije
Operite meso a zatim napravite odrezke debljine prsta.
Istucite odrezke čekićem za meso i posolite.
U posebnoj posudi umutite mlijeko i jaja.
Umiješajte odrezke prvo u brašno a zatim u smjesu s jajima pa na kraju u prezlu.
Zagrijte ulje u tavi i pecite odrezke s obje strane dok ne dobijete žutu boju.
Poslužite uz pomfrit i limun.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.