Bečka šnicla

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Bečka šnicla

Sastojci

Teleći but:
500 grama
Jaja:
2 komada
Prezla:
Po želji
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Mlijeko:
1 kašika
Brašno:
Po želji
Limun:
Po želji
Pomfrit:
Po želji

Instrukcije

  1. Operite meso a zatim napravite odrezke debljine prsta.

  2. Istucite odrezke čekićem za meso i posolite.

  3. U posebnoj posudi umutite mlijeko i jaja.

  4. Umiješajte odrezke prvo u brašno a zatim u smjesu s jajima pa na kraju u prezlu.

  5. Zagrijte ulje u tavi i pecite odrezke s obje strane dok ne dobijete žutu boju.

  6. Poslužite uz pomfrit i limun.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.