Bečka torta
Sastojci
Instrukcije
Mikserom umutiti 450 gr margarina sa 200 gr šećera u prahu.
Odvojiti 14 žumanjaka od bjelanjaka, pa ih zajedno sa 450 gr istopljene čokolade dodati u mješavinu margarina i šećera.
Smjesu izjednačiti mikserom, pa joj postepeno, uz neprestano mućenje dodavati čvrsto umućen snijeg od 14 bjelanjaka i 250 gr šećera.
Umućenu smjesu podijeliti na dva dijela, jedan dio iskoristiti za kore, a drugi za fil.
1/2 smjese podijeliti na tri dijela, odnosno kore koje je potrebno peći po 20 minuta na 200 °C.
Šlag kremu umutiti sa 4 kašike hladnog mlijeka.
Tortu filovati: kora, fil, šlag krema i postupak ponavljati do isteka materijala.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.