Bešamel umak s gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Maslac:
40 grama
Brašno:
30 grama
Mlijeko:
600 mililitara
Gljive:
200 grama
Vrhnje:
200 mililitara
Instrukcije
U jednu od kuhinjskih posuda staviti 40 gr maslaca, 30 grama brašna i 600 ml mlijeka.
Na laganoj temperaturi kuhati 15-ak minuta uz povremeno miješanje.
Isjeckanih 200 gr gljiva dodati u umak i kuhati još 15 minuta.
Umiješati 200 ml kiselog vrhnja, pa umak poslužiti uz omiljenu tjesteninu ili mesnu šniclu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.