Bezglutenski hljeb
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 150°C.
Odvojite bjelanjke i žumanjke u dvije zdjele.
Dodajte prašak za pecivo u bjelanjke i mutite dok ne postanu čvrsti vrhovi.
Dodajte krem sir ili jogurt u žumanjke i miješajte dok se ne sjedine.
Polovinu bjelanjaka nježno umiješajte u žumanjke dok se samo sjedine. Dodajte preostale bjelanjke i opet nježno promiješajte dok se sve ne sjedini.
Obložite pleh papirom za pečenje i na njega stavite šest kašika smjese.
Kašikom razmažite krugove da budu debljine oko 1 cm.
Pecite 30 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi.
Pustite da se hladi najmanje 1 sat.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.