Bezglutenski hljeb

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 15 minuta
Bezglutenski hljeb

Sastojci

Jaja:
3 komada
Prašak za pecivo:
2 pakovanja
Krem sir:
3 kašike

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 150°C.

  2. Odvojite bjelanjke i žumanjke u dvije zdjele.

  3. Dodajte prašak za pecivo u bjelanjke i mutite dok ne postanu čvrsti vrhovi.

  4. Dodajte krem sir ili jogurt u žumanjke i miješajte dok se ne sjedine.

  5. Polovinu bjelanjaka nježno umiješajte u žumanjke dok se samo sjedine. Dodajte preostale bjelanjke i opet nježno promiješajte dok se sve ne sjedini.

  6. Obložite pleh papirom za pečenje i na njega stavite šest kašika smjese.

  7. Kašikom razmažite krugove da budu debljine oko 1 cm.

  8. Pecite 30 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi.

  9. Pustite da se hladi najmanje 1 sat.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.