Bogati pileći medaljoni
Sastojci
Instrukcije
Priprema medaljona:
Tikvicu očistiti i izrendati krupno, pa je posoliti i ostaviti da se ocijedi.
Masline isjeckati na kolutove, masni sir krupno izrendati.
U većoj posudi sjediniti 500 gr mljevenog mesa, 1 jaje, ocijeđenih 100 gr zelenih maslina, 70 gr masnog sira, 1 prašak za pecivo i po želji dodati soli.
Nakon što ovo sjedinite, postepeno dodavati kukuruzno brašno i mijesiti sve dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje.
Od napravljene smjese oblikovati male medaljone, uvaljati ih u 3 izmućenih jaja, zatim u prezlu i pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.
Priprema fila:
U manjoj posudi sjediniti 200 gr krem sira, 1/2 kašikice sitno isjeckanog bijelog luka, sitno isjeckanih 50 gr maslina i polahko promiješati da bi se smjesa izjednačila.
Jedan medaljon premazati filom i preko fila staviti drugi medaljon, te po sredini staviti čačkalicu ukrašenu jednim kolutom mozzarele. Isti postupak nastaviti do isteka materijala.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.