Bogati pileći medaljoni

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Bogati pileći medaljoni

Sastojci

Mljeveno pileće meso:
500 grama
Tikvica:
1 komad
Jaja:
4 komada
Masni sir:
70 grama
Kukuruzno brašno:
Po želji
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Mozzarella:
100 grama
Prezla:
200 grama
Ulja:
3 decilitra
Sol:
Po želji
Krem sir:
200 grama
Bijeli luk:
1/2 kašičice
Zelene masline:
150 grama

Instrukcije

  1. Priprema medaljona:

  2. Tikvicu očistiti i izrendati krupno, pa je posoliti i ostaviti da se ocijedi.

  3. Masline isjeckati na kolutove, masni sir krupno izrendati.

  4. U većoj posudi sjediniti 500 gr mljevenog mesa, 1 jaje, ocijeđenih 100 gr zelenih maslina, 70 gr masnog sira, 1 prašak za pecivo i po želji dodati soli.

  5. Nakon što ovo sjedinite, postepeno dodavati kukuruzno brašno i mijesiti sve dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje.

  6. Od napravljene smjese oblikovati male medaljone, uvaljati ih u 3 izmućenih jaja, zatim u prezlu i pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.

  7. Priprema fila:

  8. U manjoj posudi sjediniti 200 gr krem sira, 1/2 kašikice sitno isjeckanog bijelog luka, sitno isjeckanih 50 gr maslina i polahko promiješati da bi se smjesa izjednačila.

  9. Jedan medaljon premazati filom i preko fila staviti drugi medaljon, te po sredini staviti čačkalicu ukrašenu jednim kolutom mozzarele. Isti postupak nastaviti do isteka materijala.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.