Bolognese od kobasica s makaronima
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kobasica:
6 komada
Sjemenke komorača:
1 kašičica
Gljive:
250 grama
Crveno vino:
150 mililitara
Umak od paradajza:
660 grama
Makaroni:
300 grama
Parmezan:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi a zatim umiješajte kobasice i sjemenke komorača.
Pecite 3-4 minute a zatim dodajte gljive i pecite nekolik minuta, dok ne omekšaju.
Dodajte vino i kuhajte 1 minutu, zatim dodajte umak od paradajza i dovedite smjesu do ključanja.
U međuvremenu skuhajte makarone slijdeći uputstva na ambalaži, ocijedite i umiješajte u napravljeni umak.
Dobro izmiješajte, pospite sa parmezanom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.