Bombajski tost

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Bombajski tost

Sastojci

Mlijeko:
125 mililitara
Jaja:
2 komada
Crvena ljuta paprika:
1 komad
Korijander:
10 grama
Integralni hljeb:
4 kriške
Maslac:
15 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 110°C. U velikoj posudi umutite mlijeko i jaja, začinite po ukusu i umiješajte sitno sjeckanu ljutu papričicu i korijander. Dodajte kriške hljeba u ravnomjernom sloju, okrećući ih da se potpuno prekriju smjesom jaja. Ostavite 1 minutu da se tečnost u posudi upije u hljeb.

  2. Rastopite polovinu maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kada maslac zapjeni, dodajte natopljene kriške hljeba u tavi u turama. Pecite 2 minute, zatim okrenite i pecite još 1-2 minute dok ne postanu zlatno smeđe boje. Prebacite na tanjir i držite toplo u zagrijanoj rernii dok ponavljate postupak s preostalim maslacem i hljebom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.