Bosanska cicvara
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pavlaka:
1 litar
Jaja:
2 komada
Kukuruzno brašno:
700 grama
Maslo:
100 grama
Sol:
Po želji
Instrukcije
Pomiješajte pavlaku i jaja. Posolite i izmiješajte.
Dodajte kukuruzno brašno pa sve izmiješajte.
Zagrijte ulje u dubljem loncu pa dodajte napravljenu smjesu.
Pecite uz konstantno miješanje dok se ne pojave mjehurići a smjesa ne počne mijenjati boju.
Prespite u tepsiju i služite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.