Bosanska potkriža
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte brašno i sodu bikarbonu.
Dodajte sol i vodu pa zamjesite glatko tijesto.
Pomastite tepsiju uljem.
Dodajte napravljeno tijesto u tepsiju. Rukom rastanjite tijesto po tepsiji.
Nekoliko puta viljuškom probodite tijesto i ostavite na sobnoj temperaturi 20 minuta.
Premažite pogaču po vrhu s malo ulja, pa je pecite 20 minuta na temperaturi od 220 °C.
Izvadite, zamotajte u salavetu pa ostavite da se ohladi.
U lonac dodajte vodu i meso. Dodajte luk, peršun, lovorov list, sol i biber.
Kuhajte na srednjoj temperaturi. Kada je meso skuhano, izvadite ga i narežite na komade.
Isjecite pogaču na na tanje kriške i poredajte u tepsiju.
Poredajte meso preko pa prelijte s vodom u kojoj se meso skuhalo, tek toliko da se kriške pogače prekriju.
Stavite u rernu i pecite 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.