Bosanski čokoladni lokumi

Sastojci
Instrukcije
Margarin omekšati, zatim dodati ulje, šećer i pavlaku, to sve zajedno izmiksati.
Dodati brasno po potrebi toliko da se mogu praviti loptice.
Praviti loptice i razvaljati ih rukom na tabli, zatim sjeći koso lokume.
Rernu zagrijati na 200 °C, kada se ubace smanjiti na 150 °C i peći 15 min.
Zatim smanjiti na 100 °C i tako peći 30 min.
Glazura: čokoladu, jednu kašiku ulja, 3 kašike margarina, pola šolje mlijeka i 1 kašiku šećera staviti da se lagano otopi.
Lokume valjati u glazuru zatim po želji u orahe ili kokos.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.