Brza curry piletina
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Curry pasta:
2 kašike
Paradajz:
4 komada
Pileći fileti:
4 komada
Vrhnje:
4 kašike
Korijander:
1/4 šolje
Riža:
Po želji
Ulje:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u dubokoj tavi. Dodajte luk i pecite 3 minute a zatim dodajte curry pastu i dinstajte 3 minute uz konstantno miješanje ili dok luk ne omekša.
Umiješajte filete, paradajz i malo vode. Poklopite i kuhajte 15-20 minuta ili dok piletina ne bude gotova.
Dodajte špinat i kuhajte 1-2 minute. Zatim umiješajte vrhnje i korijander.
Začinite, skinite s toplote i poslužite uz kuhanu rižu ili salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.