Brza i jednostavna čokoladna torta
Sastojci
Instrukcije
Mikserom umutite 280 gr margarina sa 280 gr šećera u prahu, a zatim postepeno dodajite jedno po jedno jaje i konstantno mutite dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Umiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i kakao, a na samom kraju i vodu.
Posudu dimenzija 20x10 cm obložite papirom za pečenje, pa u nju stavite pripremljenu smjesu.
Koru pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 170°C.
Kada se kora ispeče i ohladi prerežite ju na dva jednaka dijela.
U posebnoj posudi umutite 250 gr margarina sa 250 gr šećera, a zatim umiješajte istopljenu čokoladu za kuhanje.
Kada izjednačite smjesu, premažite jednu koru ½ fila, zatim preklopite drugom i cijelu tortu ukrasite ostatkom fila.
Ostavite tortu u frižider da odstoji najmanje 1 h, a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.