Brza i jednostavna lazanja sa mesom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Brza i jednostavna lazanja sa mesom

Sastojci

Konzervisana krem supa od gljiva:
300 mililitara
Mlijeko:
1/2 šolje
Umak za špagete:
3/2 solja
Mljeveno meso:
350 grama
Lazanje:
4 komada
Cheddar sir:
1 šolja

Instrukcije

  1. U manjoj zdjeli umiješajte mlijeko i supu. Ostavite sa strane.

  2. U tavi upržite govedinu dok ne dobije smeđu boju. Odstranite masnoću.

  3. Dodajte gotovi umak za špagete, kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.

  4. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

  5. U posudu za pečenje dodajte pola smjese s mesom a zatim preko stavite 2 kuhane lazanje. Pomoću kašike prespite pola supe preko lazanja.

  6. Ponovite isto s preostalim mesom, lazanjama i supom, a zatim pospite sa sirom.

  7. Pecite 30 minuta ili dok ne uočite mjehuriće.

  8. Ostavite da ohladi 10 minuta pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.