Brzo pečeno mljeveno meso s rezancima
Sastojci
Instrukcije
Stavite rezance u vatrostalnu posudu. Prelijte kipućom vodom. Ostavite 2 minute ili dok ne omekša. Uz pomoć viljuške razdvojite rezance. Iscijedite.
U međuvremenu, zagrijte tavu na visokoj temperaturi. Dodajte 1 kašiku ulja od kikirikija. Dodajte meso. Kuhajte uz miješanje 8 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
Prenesite meso u tanjir, višak masnoće odstranite.
Dodajte preostalo ulje od kikirikija u tavu. Promiješajte. Dodajte crveni i bijeli luk. Promiješajte i pecite 1 minutu.
Dodajte brokule, kukuruz, mrkvu i crvenu papriku. Promiješajte i pecite 3-4 minute ili dok ne omekša.
Vratite meso u tavu. Dodajte umak od soje, umak za roštilj i suzamovo ulje. Kuhajte 1 minutu. Dodajte rezance i zeleni luk.
Izmiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.