Brzo pečeno mljeveno meso s rezancima

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Brzo pečeno mljeveno meso s rezancima

Sastojci

Rezanci hokkien:
450 grama
Ulje od kikirikija:
3/2 kasika
Mljevena govedina:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Brokula:
300 grama
Bijeli luk:
3 češnja
Kukuruz:
115 grama
Mrkva:
1 komad
Crvena paprika:
1 komad
Soja umak:
1/4 šoljice
Umak za roštilj:
1/4 šoljice
Susamovo ulje:
1 šoljica
Zelei luk:
2 glavice

Instrukcije

  1. Stavite rezance u vatrostalnu posudu. Prelijte kipućom vodom. Ostavite 2 minute ili dok ne omekša. Uz pomoć viljuške razdvojite rezance. Iscijedite.

  2. U međuvremenu, zagrijte tavu na visokoj temperaturi. Dodajte 1 kašiku ulja od kikirikija. Dodajte meso. Kuhajte uz miješanje 8 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.

  3. Prenesite meso u tanjir, višak masnoće odstranite.

  4. Dodajte preostalo ulje od kikirikija u tavu. Promiješajte. Dodajte crveni i bijeli luk. Promiješajte i pecite 1 minutu.

  5. Dodajte brokule, kukuruz, mrkvu i crvenu papriku. Promiješajte i pecite 3-4 minute ili dok ne omekša.

  6. Vratite meso u tavu. Dodajte umak od soje, umak za roštilj i suzamovo ulje. Kuhajte 1 minutu. Dodajte rezance i zeleni luk.

  7. Izmiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.