Caesar salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 15 minuta
Caesar salata

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Vinski ocat:
1 kašika
Limunov sok:
1 kašika
Voda:
1 šoljica
Senf:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Jaja:
5 komada
Inčuni:
1 komad
Biber:
Po želji
Hljeb:
2 kriške
Zelena salata:
2 glavice
Paradajz:
500 grama
Parmezan:
1 kašika

Instrukcije

  1. Za pripremu preljeva, stavite sve sastojke u staklenu teglu sa zatvaračem. Dobro protresite. Stavite u frižider dok pripremate salatu.

  2. Za pripremu hljebnih kockica za salatu, narežite hljeb na kockice ili grubo ga natrgajte na male komade. Rasprostrite ih po plehu za pečenje. Lagano poprskajte uljem za kuhanje. Pecite u zagrijanoj rerni dok ne postanu zlatno smeđe boje. Ostavite da se ohlade.

  3. Složite zelenu salatu, jaja i paradajz u zdjelice za posluživanje. Stavite kockice hljeba po vrhu, prelijte preljevom i pospite parmezanom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.