Cheesecake sa bobičastim voćem
Sastojci
Instrukcije
Čokoladu izlomite, pa stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.
Miješajte kašikom dok se ne istopi.
Izmiksajte sir, vrhnje i šećer, pa umiješajte u skoro ohlađenu istopljenu bijelu čokoladu.
Pravougaoni kalup od 900 gr premažite masnoćom, pa ga obložite prijanjajućom plastičnom folijom.
Pomiješajte 50 gr kupina sa 2 kašike džema.
Pola mješavine od sira položite u kalup,pa kupine s džemom.
Pospite preostalom mješavinom od sira, pa uronite kekse.
Poklopite i ostavite oko 6 h da se ohladi ili prenoći.
Ostavite na stranu oko 6 jagoda.
Prepolovite ostatak, pa zagrijte sa preostalim džemom da omekšaju.
Izmiksajte u blenderu ili mikserom, pa protrljajte kroz cjediljku, kako bi se istrijebile sjemenke i napravio preljev.
Dodajte malo vode ako je preljev pregust.
Pri posluživanju pažljivo okrenite gornji dio kalupa prema tanjiru i skinite kalup s kolača.
Odlijepite foliju, prepolovite jagode koje ste ostavili na stranu, pa rasporedite jagode po kolaču sa kupinama i borovnicama.
Prelijte pripremljenim preljevom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.