Chilli govedina s grahom
Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Govedina:
800 grama
Crveni luk:
1 glavica
Mljeveni korijander:
2 kašike
Kumin:
3 kašičice
Mljeveni chilli:
1/2 kašičice
Dimljena paprika:
1/4 kašičice
Goveđa osnova:
4 šolje
Konzervisani paradajz:
800 grama
Crveni grah:
400 grama
Sol:
Po želji
Nasjeckani korijander:
2 kašike
Kiselo vrhnje:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte govedinu i kuhajte dok ne dobije smeđu boju.
Dodajte luk, kumin, korijander, chilli i papriku. Kuhajte uz miješanje 2 minute.
Dodajte paradajz i osnovu.
Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 80 minuta uz konstantno miješanje.
Razotkrijte i kuhajte još 30 minuta.
Dodajte grah pa kuhajte 10 minuta a zatim dodajte sol, biber i korijander.
Poslužite uz kiselo mlijeko.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.