Čili govedina
Sastojci
Instrukcije
Stavite brašno u plitku posudu. Začinite s soli i biberom. Lagano uvaljajte govedinu u brašno.
Ugrijte ulje na srednjoj temperaturi u dubokoj tavi. Kuhajte govedinu u malim količinama, 3 do 4 minute. Dodajite ulje po potrebi. Skuhanu govedinu prebacite u tanjir i poklopite da bi zadržali toplotu.
Dodajte luk i češnjak u tavu. Kuhajte uz povremeno miješanje do 3 minute ili dok ne omekša. Dodajte paprike, ljutu papriku, Worcestershire umak, šećer, kim, crvenu papriku u prahu i čili u prahu. Kuhajte miješajući do 1 minute ili dok ne dobije aromu. Dodajte paradajz i vodu, pa čekajte da proključa.
Naspite smjesu u posudu za kuhanje. Dodajte meso i izmiješajte sa smjesom. Pokrijte i kuhajte na visokoj temperaturi, 1 do 2 sata ili dok meso ne omekša i umak se zgusne.
Poslužite s kiselim vrhnjem, avokadom i tortiljama.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.