Cimet rolnice
Sastojci
Instrukcije
Stavite jaje, brašno, bijeli šećer, mlijeko u prahu, sol, 5 kašika maslaca i germu u jednu posudu, pa mlakom vodom zamijesite tijesto i ostavite da malo nadođe.
U međuvremenu, u manjoj posudi istopite 50 gr maslaca, pa dodajte 120 gr smeđeg šećera i sladoled.
Nakon što smjesa proključa kuhajte 2 minute, pa dobijenu karamel-smjesu prelijte na dno posude premazane masnoćom (23x33 cm)
Razvalaljte tijesto na pravougaonik, pa premažite maslacem i pospite cimetom i smeđim šećerom.
Urolajte tijesto i zatvorite krajeve rolade.
Izrežite na 12 komada, rolatića i stavite u posudu u koju ste izlili karamel-smjesu.
Ostavite da nadođe oko 45 minuta.
Pecite u rerni na 175 °C 20-25 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.