Čips od jabuka

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Čips od jabuka

Sastojci

Jabuka:
2 komada
Ulje:
Po želji
Ciment:
1 zlicica

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 180°C. Obložite pleh papirom za pečenje.

  2. Jabuke isjecite na kriške debljine između 3 i 6 mm. Posložite ih na pleh. Premažite ih uljem. Zatim pospite cimetom.

  3. Pecite 30 minuta, okrećući ih na pola pečenja, dok lagano ne postanu zlatno smeđe boje. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.