Čips od tikvica

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 15 minuta
Čips od tikvica

Sastojci

Tikvica:
1 komad
Maslinovo ulje:
2 žlice
Sol:
1 kašičica
Biber:
1 zlicica
Bijeli luk u prahu:
1 zlicica

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje.

  2. Narežite tikvice na kriške debljine između 3 i 6 mm. Posložite ih na pleh tako da se ne preklapaju, kako bi se pravilno osušile. Premažite kriške maslinovim uljem, zatim posolite, pobiberite i pospite češnjakom u prahu. Okrenite kriške i ponovite postupak.

  3. Pecite 25-35 minuta, okrećući ih na pola pečenja, dok ne postanu zlatno smeđe boje. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Tikvice će postati hrskavije kako se budu hladile.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.