Čips od tikvica
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje.
Narežite tikvice na kriške debljine između 3 i 6 mm. Posložite ih na pleh tako da se ne preklapaju, kako bi se pravilno osušile. Premažite kriške maslinovim uljem, zatim posolite, pobiberite i pospite češnjakom u prahu. Okrenite kriške i ponovite postupak.
Pecite 25-35 minuta, okrećući ih na pola pečenja, dok ne postanu zlatno smeđe boje. Ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi. Tikvice će postati hrskavije kako se budu hladile.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.