Čokoladna torta kojoj nećete moći odoljeti
Sastojci
Instrukcije
U jednoj posudi pomiješajte sastojke predviđene za koru: šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol.
Dodajte jaja, mlijeko, ulje i vaniliju.
Miksajte oko 3 minute električnim mikserom, pa dodajte ključalu vodu i promiješajte kašikom.
Prelijte smjesu u dva okrugla pleha za pečenje od 23 cm.
Pecite 30-35 minuta na 175 °C.
U međuvremenu napravite fil.
Maslac umutite u kremastu masu, pa dodajite naizmjenično kakao i šećer u prahu, pa mlijeko i vaniliju.
Mutite mikserom dok ne izjednačite smjesu i dobijete odgovarajuću teksturu.
Kada se kore ispeku, izvadite ih iz rerne i ohladite, a zatim ih obje podijelite na dva dijela horizontalno.
Između svake kore premažite fil, a ostatkom fila premažite cijelu tortu i po želji ukrasite listićima čokolade, badema ili nekim drugim ukusnim, dekorativnim sastojcima.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.