Čokoladna torta s malinama
Sastojci
Instrukcije
Čokoladu i maslac istopite, a zatim ostavite da se smjesa ohladi.
Umiješajte u ovu smjesu vaniliju i kafu.
U procesoru za hranu sameljite bademe, dodajte brašno i sol, pa prebacite smjesu u jednu posudu.
Jaja dobro umutite mikserom, pa postepeno dodajite šećer.
Kada umutite jaja i šećer dodajte ohlađenu čokoladu i mutite dok ne izjednačite sastojke.
U ovu mješavinu stavite pola od pripremljene smjese s brašnom, pa nakon što to dobro umutite dodajte i drugu polovinu te smjese.
Podijelite smjesu na dva jednaka dijela i prelijte u dva kalupa za tortu od 23 cm.
Pecite po 15 minuta na 160 °C.
U međuvremenu maline pomiješajte s džemom.
Nakon što se kore ispeku i ohlade, prvu koru premažite mješavinom od malina i džema, pa preklopite drugom korom
Da biste napravili preljev, stavite da vrhnje proključa, prelijte preko čokolade i sve izmiješajte.
Premažite preko cijele torte.
Dekorišite malinama, pa ostavite u frižider da prenoći.
Prije posluživanja pospite tortu šećerom u prahu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.