Čokoladna torta sa kokosom
Sastojci
Instrukcije
Maslac i šećer mikserom umutite u pjenastu masu.
Dodajite jedno po jedno jaje i konstantno miksajte smjesu.
Prosijte pola brašna i pola kakaoa preko ove smjese.
Dodajte pola kokosa, izmiješajte, a zatim i pola količine pripremljenog mlijeka.
Ponovo izmiksajte smjesu, pa dodajte preostalo brašno, kakao, kokos i mlijeko.
Stavite smjesu u okrugli kalup 6.5 cm dubine, a 20 cm osnovice, obložen papirom za pečenje.
Pecite 60 minuta na 180°C, a nakon što se kora ohladi prerežite ju na dva jednaka dijela.
Margarin i izlomljenu čokoladu stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.
Miješajte dok ne dobijete glatku masu.
Prvu koru premažite ½ čokoladne kreme, preklopite drugom, pa cijelu tortu premažite preostalom kremom od čokolade.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.