Čokoladni kolač sa višnjama
Sastojci
Instrukcije
U jednu posudu stavite maslac, 50 gr sitno isjeckanih, zrelih višanja i 120 gr čokolade.
Miješajte na umjerenoj temperaturi dok se čokolada ne istopi, a zatim ostavite da se smjesa malo ohladi.
Umutite jaje i dodajte u smjesu od čokolade, a zatim umiješajte i brašno.
Kada dobijete glatku smjesu, prelijte ju u pleh dimenzija 22x7.5 cm, obložen papirom za pečenje.
Pecite 25-30 minuta na 160°C.
Pola višanja sitno isjeckajte, a ostatak prepolovite.
Pomiješajte ih sa mlijekom i kokosom, pa dodajte i boju za hranu.
Rasporedite smjesu preko kore koja se pekla u rerni.
Pecite 20-25 minuta.
Ostatak čokolade za kuhanje istopite iznad posude sa ključalom vodom i premažite cijeli kolač.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.