Čokoladni puding
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte lonac na srednjoj temperaturi pa dodajte mlijeko i čokoladu.
Kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se čokolada ne otopi i počnu se stvarati mjehurići sa strane.
U posebnoj zdjeli pomiješajte škrob, šećer, sol i preostalu 1/3 šoljice mlijeka. Izmiješajte.
Napravljenu smjesu pomiješajte s čokoladnom.
Smanjite temperaturu i kuhajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kuhajte još 5 minuta uz konstantno miješanje.
Ostavite da se malo ohladi pa dodajte vanilla ekstrakt i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.