Čokoladni sladoled sa lješnjacima
Sastojci
Instrukcije
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka, pa ih mikserom umutiti sa 4 kašike šećera.
Kada se smjesa izjednači, dodati istopljenu čokoladu od lješnjaka, pa sve izmiješati.
U pripremljeno slatko vrhnje dodati umućenu smjesu.
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, a napolitanke samljeti.
U smjesu od slatkog vrhnja i žumanjaka postepeno dodavati umućene bjelanjke i samljevene napolitanke.
Kada se smjesa izjednači, ostaviti je u zamrzivač, pa kasnije poslužiti kao osvježavajući desert.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.