Čorba od brokule i piletine
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Ulje:
3 kašike
Brašno:
2 kašike
Brokula:
450 grama
Pileća supa:
800 mililitara
Kuhana pileća prsa:
400 grama
Mlijeko:
200 mililitara
Cheddar sir:
200 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati brašno, pa uz konstantno miješanje kuhati 2-3 minute.
Dodati pileću supu i mlijeko, pa nakon što smjesa proključa umiješati oprane cvjetove brokule, sol i biber.
Kuhati 5-7 minuta, dodati piletinu, pa kuhati još 2-3 minute.
Na kraju umiješati sir i poslužiti supu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.