Čorba od dimljene puretine i povrća
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Mrkva:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Brokula:
150 grama
Karfiol:
150 grama
Gustin:
2 kašike
Pavlaka:
2 kašike
Mlijeko:
150 mililitara
Mješavina začina:
Po želji
Ulje:
Po želji
Dimljeni pureći batci:
250 grama
Instrukcije
Izrendanu mrkvu i isjeckani luk propržiti na ulju, zatim dodati dimljenu puretinu isječenu na kockice i izdinstati.
U ovu smjesu uliti malo vode, kuhati 15-ak minuta na laganoj vatri, zatim dodati karfiol i brokulu, pa kuhati dok ne omekšaju.
Nakon što povrće omekša, dodati začine.
U posebnoj posudi umiješati mlijeko, pavlaku i gustin, preliti ovu mješavinu u čorbu i kuhati dok se ne zgusne.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.