Čorba od dimljene puretine i riže
Služi: 1 osobuKuhanje: 100 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Maslac:
1 kašika
Mrkva:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Ruzmarina:
1 kašičica
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
3 češnja
Pileća supa:
500 mililitara
Dimljena pureća prsa:
250 grama
Riža:
200 grama
Brašno:
80 grama
Manje masno mlijeko:
650 mililitara
Sol:
1/2 kašičice
Instrukcije
Na istopljenom maslacu oko 10 minuta pržiti isjeckanu mrkvu, crveni, bijeli luk i ruzmarin.
Dodati pileću supu, puretinu i rižu.
Poklopiti šerpu i kuhati smjesu 80 minuta, dok riža omekša.
U posebnoj posudi napraviti glatku smjesu od brašna i mlijeka, preliti je u skuhanu smjesu s rižom, dodati biber, pa nastaviti kuhanje još 10 minuta.
Čorbu poslužiti toplu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.