Čorba od mrkve i graška
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Grašak:
500 grama
Mrkve:
2 komada
Kisela pavlaka:
150 mililitara
Brašno:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Instrukcije
Mrkvu isjeckati na manje dijelove i staviti da se sa graškom i sitno isjeckanim lukom kuha u slanoj vodi.
Kada povrće omekša, procijediti ga, a vodu u kojoj se kuhalo ostaviti.
Omekšalo povrće izmiksati i pomiješati sa pavlakom.
U šerpi zagrijati malo ulja i propržiti 2 kašike brašna.
Dodati ismiksano povrće s pavlakom, vodu u kojoj se kuhalo povrće i sol po želji, pa kuhati 10-ak minuta.
Čorbu poslužiti toplu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.