Čorba od pilećih prsa i kukuruza
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Pileća prsa:
200 grama
Kukuruz:
300 grama
Pileća supa:
1 litar
Maslac:
100 grama
Mlijeko:
400 mililitara
Peršun:
Po želji
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji
Instrukcije
U šerpi, na istopljenom maslacu propržiti sitno isjeckan crveni luk.
Nakon 3-4 minute dodati isjeckana pileća prsa, peršun, kukuruz i začine.
Smjesu dinstati 6-8 minuta.
Dodati pileću supu, pa mlijeko i kuhati čorbu 30-ak minuta na umjerenoj temperaturi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.