Čorba od purećih kobasica i povrća
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Pureće kobasice:
250 grama
Crveni luk:
1 gram
Bijeli luk:
1 kašika
Pileća supa:
3/2 litar
Krompir:
4 komada
Kelj:
320 grama
Sol:
Po želji
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom ulju izdinstati crveni luk, zatim dodati bijeli i kuhati 1 minut uz konstantno miješanje.
Dodati izrezane kobasice i pržiti nekoliko minuta.
U šerpu preliti pileću supu.
Kada supa proključa staviti krompir isjeckan na kockice, izrezane listove kelja i sol.
Čorbu kuhati dok krompir ne omekša, oko 40 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.