Čorba od suhog mesa
Sastojci
Instrukcije
Suho meso nekoliko puta oprati u toploj vodi, zatim ga staviti u šerpu sa hladnom vodom i kuhati dok ne omekša.
Crveni luk oguliti, peršun isjeckati i uz dodavanje mješavine začina staviti u šerpu sa djelimično skuhanim mesom.
Kuhati još 20-ak minuta, zatim skuhano meso izvaditi iz šerpe, pa u preostalu tečnost dodati 3 kašike paradajz sosa, 1 češanj bijelog luka i 1 isjeckani paradajz.
Ovu smjesu kuhati 10-ak minuta, procijediti je i ponovo staviti da proključa.
U manjoj posudi izmiješati 100 ml pavlake, 1 kašiku brašna, crvenu papriku i ocat, pa ovu mješavinu preliti u prethodno proključalu čorbu.
Čorbu kuhati još 15 minuta i servirati.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.